Euro-GT:n lopputulokset

Fastin Euro-GT -sarja on päättynyt ja tulokset julkaistu. Haluamme kiittää kaikkia sarjaan osallistuneita: teitä oli upeat 40! Osa ajoi kenties vain yhden kisan, osa kaikki kuusi. Näin voi tehdä jatkossakin eli mukaan pääsee koska tahansa ja vaikka vain yhden osakilpailun ajaksi.

Voittoon ylsi ensimmäistä kertaa Fastin sarjoissa nähty TheGreatGoals peräti 17 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen. Hopeaa otti Pertti1969 ja pronssia N1smo_88. Suuret onnittelut kaikille! Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta https://simracing.fi/kaudet/78/pistetilanne

Kauden pääsponsorina toimi Mökkitie Records, lämpimät kiitokset sponsoroinnista. Yhteistyökumppanuuden ansiosta voittaja TheGreatGoals saa vuoden PlayStation Plus -jäsenyyden, Pertti1969 kuusi kuukautta ja N1smo_88 kolme kuukautta.

Top kolmosen lisäksi ylläpito kertoi etukäteen, että sarjassa tultaisi palkitsemaan myös top kolmosen ulkopuolelta. Perusteet ilmoitettaisi vasta sarjan päätyttyä. Perusteet on nyt aika julkistaa. Palkinto menee God_Goggulle, sillä hän mahdollisti monena viikkona toisen kisalobbyn järjestämisen vapaaehtoisella hostaamisella. Palkintona Goggu saa 20 euron arvoisen lahjakortin PlayStation Storeen. Kiitos Goggu!

Yksi sarja on jälleen saatu päätökseen ja seuraavaa pukkaa heti pääsiäisen jälkeen. Kyseessä on Ferrari 458 Challenge ilman säätöjä, jossa tullaan ajamaan 5-6 osakilpailua huhti-toukokuussa. Tervetuloa myös siihen mukaan ja sitä ennen muihin yksittäisiin ajotapahtumiin.

Meet your maker 2.0

Alkuperäinen Meet your maker ajettiin vuosi sitten. Nyt sarjaa on hiukan päivitetty ja mukana on kahden luokan sijaan peräti kolme. Aloitetaan Gr.4 -kalustolla, josta siirrytään Gr. 3:n kautta Gr. 2:een. Samalla myös rengasseokset pehmenevät. Sarjassa on yhteensä viisi osakilpailua, joten sarja saadaan päätökseen juuri ennen joulua.

Sarjassa on kolme automerkkiä, joista jokainen valitsee oman tiiminsä. Tiimiä ei voi vaihtaa kesken sarjan, vaan valitulla automerkillä ajetaan kaikki viisi osakilpailua. Tiimi valitaan sarjaan ilmoittautuessa.

Team Honda: Gr. 4 NSX, Gr. 3 NSX, Gr. 2 Epson NSX 2008
Team Lexus: Gr. 4 RCF, Gr. 3 RC F GT3 Emil Frey Racing 2017, Gr. 2 Petronas Tom’s SC430 2008
Team Nissan: Gr. 4 GT-R, Gr. 3 GT-R Nismo GT3 2013, Gr. 2 Xanavi Nismo GT-R 2008

Ilmoittautumiset: https://simracing.fi/kaudet/76

Säädöt: auki
BoP: päällä
Ajoavut: vain ABS sallittu
Kisamuoto: pelin oma aika-ajo ja kisa eli aika-ajon ja kisan välissä ei ole taukoa
Aika-ajo: 10 minuuttia

Kisakalenteri:
lauantai 9.11. Autopolis, 25 kierrosta, Gr. 4 -autot, rengas RH, tyre 8x, fuel 5x
sunnuntai 17.11. Interlagos, Gr. 3 -autot, rengas RM
sunnuntai 24.11. Spa, Gr. 3 -autot, rengas RM
sunnuntai 8.12. Fuji shikaanilla, Gr. 2 -autot, rengas RS
sunnuntai 15.12. Kyoto Yamagiwa, Gr. 2 -autot, rengas RS

Pisteytys:
Ensimmäinen kilpailu toimii ikäänkuin karsintana. Kuljettajat arvotaan lobbyihin ja kilpailu pisteytetään niin, että lobbyvoittaja saa 16 pistettä, toinen 15, kolmas 14, jne. Jokaisessa lobbyssä on sama pisteytys.

Toisesta osakilpailusta eteenpäin lobbyjaot tehdään sarjapisteiden perusteella. Jos ei ole ajanut ensimmäistä osakilpailua, pistesaldo on 0 eli kuljettaja ajaa siinä lobbyssä, missä on vähiten pisteitä saaneet ja ilman pisteitä olevat henkilöt.

Osakilpailuissa 2-5 käytetään kolmen lobbyn pistetaulukkoa.

Sarjan lopputulokset muodostuvat kaikkien viiden osakilpailun yhteispisteistä.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Järjestäjä varaa oikeuden tehdä pieniä muutoksia, jos tarve vaatii.

Marraskuun FIN-SWE

Sunnuntaina 3.11. ajettiin marraskuun FIN-SWE -kisa Brands Hatchin radalla. Ratavalinta oli meillä ja ruotsalaiset valitsivat auton (Aston Martin). Auto olikin selvästi heidän mieleen ja säätöihin oli panostettu, koska lopputulokset menivät naapurin hyväksi 98-53.

Kisan tulokset SRL:n sivuilta.

Ensimmäistä kertaa ikinä laitoimme lämmittelykierrokselle (formation lap) safety carin vetämään letkaa. Komea näkyhän tuollainen vilkkuauto oli. Ehkäpä tästä tulee uusi perinne.

Tiimikisoja on jäljellä tälle vuodelle enää yksi kun FAST kohtaa SRL:n joulukuun ensimmäisenä päivänä. Johdamme sarjaa yhdeksän osakilpailun jälkeen noin sadalla pisteellä.

Lokakuun FIN-SWE

Ruotsin SRL oli eilen hätää kärsimässä, kun Suomen pojat ottivat lokakuun FIN-SWE tiimikisassa murskavoiton 107-44. Täydelliset tulokset löytyvät SRL:n sivuilta.

Vastapuolen valitsema rata ja keli osoittautuivat heille itselleen erittäin ongelmalliseksi. Yhdeksän ensimmäisen joukossa oli upeasti seitsemän suomalaista eli koko joukkueemme.

Paalupaikan, nopeimman kierroksen (+3 pistettä) ja kisan voiton vei HornetUnited2. Suuren suuret onnittelut Hornetille sekä koko joukkueelle, huikea kisa! Kiitokset myös striimauksesta ja selostuksesta vastanneelle Mielenvikainen96:lle.

Johdamme sarjaa nyt jo noin 140 pisteellä. Tänä vuonna on vielä kaksi kilpailua jäljellä (3.11. ja 1.12.).

Kiitos Fully Loadediin osallistuneille

BMW M3 Fully Loaded saatiin sunnuntaina päätökseen sadekelin kisalla Red Bull Ringillä. Kiitokset kaikille kisoissa ja treeneissä ajaneille!

Sarjan lopputulokset ovat nähtävillä osoitteessa https://simracing.fi/kaudet/72/pistetilanne ja top kolmonen on myös oheisessa kuvassa. Onnittelut Pertille komeasta sarjavoitosta tasan kahdella sadalla pisteellä!

Yksi sarja päättyy ja toinen alkaa. Tervetuloa siis mukaan FAST vs GTFR -kisoihin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://simracing.fi/kaudet/73

Jännittävä viimeinen osakilpailu tulossa!

M3 Fully Loaded -sarjan viimeinen osakilpailu on sunnuntaina Red Bull Ringillä. Sarjataulukon top vitonen näyttää tällä hetkellä tällaiselta:

1. Pertti 168 pist.
2. Mielenvikainen 134 pist.
3. Gary 124 pist.
4. Jusmo 122 pist.
5. L_bot 114 pist.

Mutta mikä on tilanne sunnuntain jälkeen, se jää nähtäväksi. Katso myös pistetilanne kokonaisuudessaan.

Luvassa on kyllä erittäin mielenkiintoinen finaali, sillä radalle on valittu ensimmäistä kertaa Fastin historiassa sadekeli (klo 17.30). Rengasvalintoja on poikkeuksellisesti kaksi eli heavy rain sekä intermediate.

Kilpailussa ajetaan 33 kierrosta.

Ilmoittautumiset: https://simracing.fi/kilpailut/358

Kisalobbyn host ilmoitetaan myöhemmin. Lobby on friends only eli host on pyydettävä kaveriksi mahdollisimman hyvissä ajoin. Kaikkien tulee olla lobbyssä klo 18.30 mennessä. Vartin aika-ajo alkaa testistarttien jälkeen klo 18.40.

Create your website with WordPress.com
Aloitus